torstai 31. joulukuuta 2020

Kissanristiäiset

Tänään vuoden 2020 viimeisenä päivänä on aika pitää kissanristiäiset. Juhlat ovat hyvin pienimuotoiset, kuten koronan takia kuuluukin. Edellisen pentueen syntymäpäivä viitoitti tämänkin pentueen nimiteemaa. Viimeksi kunnioitettiin sotiemme sankareita ja nyt kunnioitetaan itselleni tärkeitä edesmenneitä sukupolvia. Niitä jotka ovat olleet nuoria sodan aikana. He olivat minulle esikuvia ja läheisiä lapsuuden ja nuoruuden aikana. 

Saanko esitellä, Norolan lapset vahvistettuna kylän legendalla Huu Haa Ompelijalla. Norola on pappani syntymäkoti Sumiaisten Saarikkaan kylällä.

Huu Haa Ompelija

Sinikilpikonna tyttö ilman valkoista päätettiin nimetä Huu Haa Ompelijaksi. Aikoinaan Saarikkaan kylällä on vaikuttanut ompelija, jonka kyläläiset nimittivät Huu Haa ompelijaksi. Hän ompeli kauniita leninkejä, mutta omasi hieman persoonallisia tapoja.... Hänen kerrotaan kierineen kesäöinä alasti niityillä ja tehneen omia taikojaan. Kylällä on edelleen ompelijan mökki, joka näkyy kauniin nuoren koivikon lomitse, kun ajamme mökkitietä kohti Sumiaista.

Myhäilevä Mehtäherra

Cremevalkoinen poika, pentueen ainoa poika sai nimekseen Myhäilevä Mehtäherra. Mehtäherran esikuva on oma pappani. Häntä nimitettiin kylällä Mehtäherraksi, sillä hän toimi metsän ostajana ja ajeli mopollaan ympäri maakuntaa. 

Siro Siskonen

Tämä ihastuttavan värinen sinikonna nimettiin Helsinkiin muttaneen Norolan tyttären mukaan. Hän sai nimekseen Siro Siskonen. Pentueen siroin, kuten esikuvansakin. 

Kujeileva Karjakko

Aikoinaan Ilomäellä toimi karjakko, jolla oli hyvä huumori ja ystävällinen katse. Hän oli aina valmis  lasten kanssa pieneen kujeiluun. Tämä kilppari sai nimekseen Kujeileva Karjakko, hänellä on esikuvansa tavoin lempeä katse.

Kurvikas Kuopus

Norolan pesueen nuorin oli kurvikas, hyvin topakka, nauravainen ja iloinen nainen Meeri nimeltään. Tämä sinikilpikonna tyttö, jolla on eniten valkoista selkäosan väri muistuttaa hyvin paljon mummonsa Humun väritystä sai nimekseen Kurvikas Kuopus. 
















Ei kommentteja:

Lähetä kommentti